L

Cursussen

Naast begeleidingstrajecten/mentoraten verzorg ik op verzoek ook de volgende cursussen:

Fotobespreken

Vaardigheden leren voor het bespreken van foto’s aan de hand van de 4 pijlers uit het boek ‘Over Foto’s gesproken’ (Hans Brongers/Simon Ophof). Met veel oefeningen in het bespreken van foto’s en aandacht voor de werkvormen uit het cursusboek en het uitwisselen van ervaringen.

Foto’s Jureren

Een groepscursus van 4 (avond)sessies waar je vaardigheden kan opdoen voor het jureren van (onderlinge) fotowedstrijden en het maken van selecties voor tentoonstellingen. De theorie is in praktische opdrachten verwerkt en aan het eind van de cursus ontvangt je een document met tips. Voorafgaande wordt de beginsituatie geïnventariseerd qua kennis en verwachtingen en krijgt u een kleine huiswerkopdracht. Ook voor de volgende avonden zal er steeds een kleine huiswerkopdracht zijn.

Workshop Ideefinding

een (groeps)workshop (3 sessies) over diverse technieken om je creativiteit een boost te geven (Een sterk ingedikte presentatie in 1 avond kan ook). Diverse manieren om op frisse ideeën voor nieuw fotowerk te komen. Zie voor een uitgebreidere beschrijving dit artikel wat ooit verscheen in het blad FotografieFD. 

Overig

Ik zie het als een uitdaging bij specifieke vragen/leerdoelen mee te denken op zoek naar antwoorden/invulling.