(foto)CV

Binnenkort aangevuld

(FOTO)CV

Tekenen en foto’s hadden al vroeg mijn belangstelling en bij mijn eerste ervaringen met het afdrukken van foto’s in de donkere kamer raakte ik direct geboeid door het ‘opkomende’ beeld.
Na kennisopbouw door ervaring volgde ik in 2001 een cursus documentaire fotografie en ik merkte dat ik dat een jaar of 10 eerder had moeten doen (of doe je iets pas als je er aan toe bent???).

Vanaf 1980 ben ik lid van Fotoclub Océ, vanaf 1992 ook lid van Fotogespreksgroep NL-70 en vanaf december 2004 ben ik aangesloten bij de Gespreksgroep Fotojournalistiek van de Fotobond (inmiddels omgedoopt tot Landelijke Groep Documentaire Fotografie)
Individueel of samen met andere fotografen (al dan niet in clubverband) exposeer ik regelmatig
en van tijd tot tijd geef ik een presentatie van eigen werk (soms aan de hand van een speciaal thema). Daarin probeer ik vooral mijn enthousiasme voor fotografie en/of kunst in het algemeen over te dragen.

In de loop der jaren volgde ik een aantal workshops/cursussen met betrekking tot “zeggingskracht in foto’s” en “fotobespreken”. Getriggerd door een opmerking bij de evaluatie van een expositie ontwikkelde ik een cursus ‘idee-finding’ met diverse methoden om foto-thema’s aan te pakken en uit te werken (zie ook onder Begeleiding/cursussen).

Toen het Afdelingsbulletin van de Afdeling Limburg nog op papier verscheen schreef ik daarvoor regelmatig opinie artikelen. Ook in het lijfblad van de landelijke Fotobond verschenen verslagen en fotobesprekingen van mijn hand.

In 2009-2010 volgde ik de cursus Fotoreflectie aan de Fotovakschool, welke ik in twee richtingen afsloot, namelijk als recensent en als mentor. Hierdoor ben ik inzetbaar voor het coachen van fotoclubs/fotografen, voor presentaties, fotobesprekingen, etc. Vanzelfsprekend neem ik deel aan de nascholingsdagen voor Bondsmentoren, welke regelmatig door de Fotobond georganiseerd worden en sinds het begin van de corona-crisis in ons land volg ik regelmatig webinars over allerlei zaken met betrekking tot fotografie.


Kernactiviteit in de fotografie blijft voor mij het maken van foto’s met inhoud!

Exposities                Publicaties